Xpert Invoice

Snel en eenvoudig inkoopfacturen verwerken?

Met Xpert Invoice kunnen inkoopfacturen digitaal en geautomatiseerd worden verwerkt. Er hoeft geen software te worden aangeschaft. Het werkt met bundels van bepaalde hoeveelheden facturen. De bundel telt af naar nul en daarna kan weer een nieuwe bundel worden aangeschaft. Het aantal gebruikers is onbeperkt omdat er per factuur wordt afgerekend. Er kunnen PDF, ICF en XML facturen worden verwerkt tot boekingen voor verschillende financiële systemen.

De oplossing bestaat uit 2 modules:

Administratie module

Hier worden de factuurgegevens gecontroleerd en omgezet in een boeking in het financiële systeem. Via een status kunnen facturen worden bewaakt die niet meteen kunnen worden afgehandeld. Tevens bevat de administratie module het digitale archief waar de facturen worden bewaard en kunnen worden teruggevonden. Het uitlezen van PDF facturen middels OCR en het verwerken van XML facturen is inbegrepen in de administratie module.

Workflow module

De workflow kan worden toegevoegd om controle en goedkeuring in de organisatie mogelijk te maken. Na goedkeuring kan de betalingsblokkade worden opgeheven en/of komen de facturen terug bij de administratie. De workflow is te configureren voor optimale aansluiting bij uw organisatie.

Volledig automatisch controleren en boeken

Xpert Invoice biedt de mogelijkheid van volledig automatisch controleren en boeken. Dit kan zodanig worden geconfigureerd dat het alleen wordt toegepast op bepaalde, betrouwbare leveranciers, en tot een bepaald bedrag. Ook kan de factuur worden vergeleken met de bestelling of de opdracht in het ERP-systeem waarbij de marge van afwijking kan worden ingesteld.

Ondersteunde financiële systemen

  • Gilde projectadministratie en financiële administratie
  • Exact Online
  • Exact Globe (via import XML)
  • Snelstart
  • Twinfield
  • Unit 4

Ondersteunde XML formaten: Ketenstandaard (Dico/InsBou) 002, 003, 004, 005 en UBL2