ecmXperts levert bijdrage aan Computable artikel ECM trends 2014

Integraal informatiemanagement is hot topic‘ is de titel van het artikel van Kim de Vries in de Computable Consultancy Guide 2014. Voor de realisatie van dit artikel heeft Computable haar ecm experts panel gevraagd hun verwachtingen voor 2014 door te geven.

ecmXperts ziet vooral de volgende ontwikkelingen:

Steeds minder papier

Alhoewel we al sinds februari 2009 facturen via de email mogen sturen, begint dit nu steeds meer gemeengoed te worden. Maar in sommige branches neemt het elektronische factuur formaat al steeds meer de overhand. Veel technische groothandels kunnen bijvoorbeeld een ICF factuur sturen die direct in het financiële systeem ingelezen kan worden. Er wordt dan gelijk een PDF meegeleverd omdat wij mensen die wat makkelijker kunnen lezen. Maar ga je die dan printen en 7 jaar in de kast bewaren?

Van email naar workflow

Hier hebben wij al eerder over geschreven maar in onze ervaring zien bedrijven nog meer toegevoegde waarde in workflow dan in DMS. De hoeveelheid email kan hierdoor flink verminderen. Een groot voordeel van workflow is dat er veel betere grip is op de status en voortgang van processen. Zeker voor ISO gecertificeerde bedrijven is dat een groot pluspunt.

Cloud acceptatie

Het gebruik van Cloud oplossingen voor bijvoorbeeld inkoopfactuurverwerking wordt ook steeds meer gemeengoed. Maar ook voor DMS en workflow of voor het delen van informatie via klantenportals zal steeds meer van Cloud oplossingen gebruik gemaakt gaan worden.

Gratis Apps

Om de papierstroom te verminderen komen er ook steeds meer apps op de markt. Gerenommeerde DMS leveranciers hebben vaak al betaalde apps voor mobiele toegang tot het eigen DMS en workflow. Er zijn echter ook gratis apps op de markt om papieren processen digitaal te maken. Een mooi voorbeeld vinden wij ‘Knap Werk